Algemene toeristische informatie over de Kvarnerbaai in Kroatie

Kroatie.org - Kvarner baai

Logo Made in Flanders

Njivice

Het Blauwe terras in Njivice.
Het Blauwe terras in Njivice. (c) TZ Njivice

Njivice is een klein dorpje dat zich bevindt aan de oostkant van het eiland Krk, ten zuiden van Omisalj.
Oorspronkelijk was het een klein dorpje waar de inwoners leefden van visvangst, het houden van wat vee en de teelt van olijfbomen. Pas in 1930 kwam er een hotel - toen hotel Luka, nu hotel Jadran - en een villa, "Dinka". Dit is dan ook zowat de officiele start van het toerisme in Njivice.

Stranden in soorten
Je kan kiezen uit zandstranden, rotsstranden en keitjesstranden. Zowel nabij de dorpskern als bij de hotels of ergens rustig in een nabijgelegen kleinere baai. Schaduw is nooit ver weg door de alomtegenwoordige bossen.
Nabij de camping "Auto Camp Njivice" is er een strand voorbehouden aan naturisten.

Logeren
Een plaatsje vinden om te verblijven in Nivice is geen enkel pobleem, tenzij alles al volgeboekt is natuurlijk. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Hotels
Eerst en vooral zijn er in Njivice vier hotels : Hotel Nijvice in het centrum, Bel Kamik temidden van een eikenbos op 100 meter van de zee en op 700 meter van het centrum. Jadran - het eerste hotel in Njivice - is een 3-sterrenhotel gelegen aan het strand nabij het dorpscentrum. Verder is er nog het Complex "Flora" met bungalows en appartementen temidden van de bossen en natuurlijk nabij de stranden.

Camping
"Auto Camp Njivice" heeft dan wel geen originele naam, zijn ligging is dat wel. Temidden van de bomen, vlak aan het strand en op wandelafstand van het centrum. Nabij de camping is er een naturistenstrand.

Private accomodatie is er in Njivice voldoende. Niet minder dan 8 agentschappen kunnen je helpen zoeken naar kamers of appartementen verhuurd door de plaatselijke bevolking.

Meer informatie vind je op de webstek van de toeristische dienst van Omisalj-Njivice.


vandaag 22-7-24, laatst aangepast op 14-11-09.