Algemene toeristische informatie over de Kvarnerbaai in Kroatie

Kroatie.org - Kvarner baai

Logo Made in Flanders

De Stad Rab

De vier torens van Rab
De vier torens van Rab
Middeleeuwse stad
Rab is een typisch middeleeuwse stad met omwallingen. Het grootste gedeelte van die omwallinge staat er nog steeds. Het meest opvallend zijn wel de vier klokkentorens in voornamelijk Romeinse stijl. Deze vier torens staan bijna bij elkaar, de twee verst uiteengelegen torens staan op nauwelijks 360 meter van elkaar verwijderd. Vier torens tus op minde dan 400 meter.

Romeinen
Lang gelegen was Rab ook een Romeinse nederzetting, en kreeg zijn status als stad van Octavius Augustus in het jaar 10 vÚÚr Christus. Als je houd van oude steden, zal je je zeker thuisvoelen in Rab. Elk gebouw vertelt het verhaal van een dozijn generaties. Poorten en poortjes in Renaissance of Gotische stijl met veelal de wapenschilden van de vroegere aristocratische families erboven ingebeiteld.

Genieten
Naast de muren van de stad is er het mooie Korcar-park, en lager een lang wandelpad met badplaatsen. Je kan hier genieten van het blauw van de zee, de zon of de schaduw van de eiken en de guer van de pijnbomen, zonder ooit ver weg te zijn van de gemakken die eens stad biedt. Maar logeren in de stad zelf is kwestie van er snel bij te zijn. Er zijn slecht 380 bedden beschikbaar in luxe-hotelkamers en suites.

fotoalbum "Rab" (40 extra foto's van het eiland Rab)


vandaag 13-6-24, laatst aangepast op 14-11-09.