Algemene toeristische informatie over de Kvarnerbaai in Kroatie

Kroatie.org - Kvarner baai

Logo Made in Flanders

Karlobag

Karlobag
Karlobag
Karlobag is een vrij kleine plaats (slechts een 500-tal inwoners) maar strategisch gelegen op het kruispunt van de weg Rijeka - Zadar en de regionale weg Karlobag - Gospic. Samen met Senj was dit de belangrijkste plaats en haven in het Velebit-kanaal, de zee-engte tussen de uitlopers van de berg Velebit en het Eiland Pag (1800 meter breed).

Belangrijk kruispunt
De plaats was belangrijk omdat van hieruit de pas over de Velebit richting Gospic vertrok. Een pas die zich op zijn hoogste punt op 955 meter bevindt. Reeds in de Romeinse tijden waren er hier nederzettingen om die reden.

Zee en bergen
Vandaag is deze plaats de ideale stek voor wie zijn zeevakantie wil combineren met bergtrips. Aan de kust is er natuurlijk de kalme en heldere zee. In het achterland vind je de Velebit berg, het bekende Baske Ostarije (Hotel Velebno), een trekkers centrum, waar de temperaturen zelfs in de heetste zomers steeds 'fris' blijven. De Gacka rivier bied ook hengelaars hun ontspanning. Verder zijn er meerdere bewegwijzerde wandelpaden door het gebergte.

Momenteel leeft men hier vooral van de visvangst en uiteraard het toerisme.


vandaag 22-7-24, laatst aangepast op 14-11-09.